Det kan många gånger vara svårt att känna igen en idrottsstjärna utanför idrottens väggar. Orsaken till detta kan vara att man är van att se stjärnan iklädd i förbundets kläder och i den roll som personen har där. Det kan göra det svårt att känna igen idrottsstjärnor i deras privata liv och miljö.

Gamla idrottsstjärnor i reklam

idrottsstjärnorEfter en avslutad karriär, som förhoppningsvis var väldigt bra, så drar sig många idrottsstjärnor tillbaka. Många kommer dock tillbaka till rampljuset i form av reklam som visas i teve rutan. Det går inte att undvika att se att många stora idrottsstjärnor, efter sin karriär, även gör reklam för olika spelsidor på nätet. Även om sport, betting och odds inte är samma sak som att själv utföra en sport ligger det inom samma område. Det kan mycket väl vara så att idrottsstjärnor väljer att göra reklam och speciellt reklam för spelsidor för att de vill vara en del av idrotten och för att hjälpa svensk idrott. Men vissa idrottare håller på med annat både under och efter karriären, många idrottsstjärnor hyllar sina hjältar genom att vara med i olika tv program och berätta hur deras idoler inspirerat dem.
Funderingarna kring om det verkligen fungerar att använda sig av gamla sportstjärnor kan diskuteras vidare. Men troligen så fungerar det eftersom fler och fler av dem dyker upp och gör den här typen av reklam. Inte bara ett fåtal gånger utan även flera år i sträck. Det kan även vara så att även om man inte spelar ofta eller vill börja spela så är det svårt att välja var man ska spela. Ser man då en känd idrottsstjärnor som man minns göra reklam för en specifik sida eller företag så dras man dit eftersom man tror på vad idrottsstjärnorna säger.
Det är svårt att säga om de själva spelar men de försöker i alla fall få svenska folket att tro att de gör det på en specifik sida. Att någon av alla idrottsstjärnorna i sin reklam för en spelsida fungerar och fler och fler idrottsstjärnor väljer att gå den här vägen. Både under sin aktiva karriär och efter avslutad karriär.