Familj

familjDe flesta har en familj som de älskar och vördar starkt medan andra känner sig ignorerade av familjen. Oavsett så har ordet en stor betydelse vare sig det är något positivt eller något negativt. Många drömmer idag om att skaffa sig en familj att dela livet med.

Det finns inget som säger vad en familj är och hur den ska vara uppbyggd. Men om man vill ha familjerabatt så är det i regel två vuxna och två barn som involveras. Förr var en typisk svensk kärnfamilj en mamma, en pappa och två till tre barn. Idag är begreppet mycket bredare och inkluderar alla, oavsett kön och ålder. Två personer kan vara en familj lika mycket som två vuxna med barn kan vara det.

Familj på gott och ont

Fördelarna med att ha en familj är att man känner sig älskad eller att man har någon att prata med i livets alla situationer som kan uppstå. Att ha en familj kan innebära att få stöd och helt enkelt ha personer som man älskar och bryr sig om runt omkring sig när man behöver det. De flesta vill ha någon form av kärnfamilj, oavsett om det inkluderar barn eller inte.

För en tid sedan var det inte prioriterat att ha familj och barn. Utan istället prioriterades jobb och karriär. Men en skiftning är på väg att ske och man lägger mer och mer fokus utanför jobbet och man fokuserar på det som är viktigt för en, vilket inte är jobbet. Den här förändringen har kommit i takt med att fler och fler folksjukdomar har kommit och folk börjar inse att det finns viktigare saker i livet än just jobb och karriär. Hur det kommer se ut i framtiden är nästan omöjligt att säga men den klassiska kärnfamiljen som en gång i tiden fanns är nog påväg ut. Fokus kommer nog alltid ändå att vara familjen på ett eller annat sätt.